Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Περιγραφή της αύρας




 H λέξη αύρα σημαίνει ατμόσφαιρα του πολύχρωμου φωτός, αποκαλούμενη "aureola". Η ανθρώπινη αύρα είναι ένα πολυστρωματικό πεδίο ενέργειας που παράγεται πρώτιστα από τα πνευματικά κέντρα ενέργειας chakra, που υπάρχουν μέσα σε όλο το σώμα / πνεύμα. Η αντιληπτή επίδραση φωτοστεφάνου γύρω από το ύψος πίεσης καλείται "numbus". Η αύρα απεικονίζει τις διαθέσεις, την προσωπικότητα, τα γνωρίσματα, τις συγκινήσεις, τη γενική ευημερία, τις πνευματικές δυνατότητες και την εξέλιξη.. γίνεται επάνω της απεικόνισης διάφορων στρωμάτων ή σωμάτων και σχετικά με τα διαφορετικά chakra και τις πτυχές της πνευματικής και υλικής ζωής και φύσης μας. Η αύρα μπορεί να "λαμπρύνει" ορατά και να αλλάξει όταν παραδείγματος χάριν εξετάζουμε ή τραβάμε με κάποιο τρόπο τα στοιχεία συμπεριφοράς του πνεύματός μας όπως στην πνευματική θεραπεία ή την περισυλλογή ή σε άλλες δραστηριότητες, καθώς επίσης και στα κανονικά καθημερινά γεγονότα της ζωής μας.


Εισαγωγή στις αύρες και τα πεδία ενέργειας


Οι αύρες που χαρακτηρίζονται στα διαγράμματα δίνονται ως γενικά παραδείγματα πώς η αύρα και τα χρώματα της αύρας μπορούν να ποικίλουν από το ένα άτομο στο άλλο, και διαφορετικά χρώματα στην αύρα μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τα πρόσωπα, ανάλογα με.. διαθέσεις, συγκινήσεις ή οποιωνδήποτε δυσαρμονιών ή ασθενειών που μπορούν να είναι παρούσες, καθώς επίσης και το επίπεδο ατομικής πνευματικότητας και προόδου, μαζί με τις γενικές πνευματικές δυνατότητες. Όλη η προσωπικότητά μας απεικονίζεται και μπορεί να φανεί και να παρθεί μέσω της αύρας. Η αύρα μας μπορεί να επεκτείνει εάν έχουμε πχ πνευματικές ιδιότητες όπως η διόραση, οι ψυχικές δυνατότητες θεραπείας, κτλ!


Στο παράδειγμα της εικόνας βλέπουμε τις Αύρες απο διαφορες καταστάσεις στην διάθεση ενός ατόμου.. Το 1ο άτομο βλέπουμε να είναι σε καλή ψυχική κατάσταση.. και αντίστοιχα. Παρακάτω θα μάθετε την σημασία των χρωμάτων στις Αύρες..













Μια συγκριτικά κανονική αύρα. Οι αύρες μας είναι λιγότερο ακτινοβόλες απ' ότι θα ήταν μέσα στις σφαίρες πνευμάτων με αποτέλεσμα τον θάνατο.. επειδή ενεργούν όπως ένα πεδίο ύγρανσης που επιβραδύνει την ταχύτητα με την οποία οι ενέργειες πνευμάτων μας δονούνται. [ Για εκείνους που αναρωτιούνται τι είναι ηδόνηση πνευμάτων... είναι ότι τα πάντα, είτε υλικά είτε πνευματικά.. δονούνται και αντηχούν σε διαφορετικές -συχνότητες-. Μια πέτρα, ένα χρώμα, ένας ήχος, ένα πρόσωπο ή ένα πνεύμα όλα έχουν μια δόνηση. Η βασική διαφορά είναι ότι δέν δονούνται όλα στο ίδιο ποσοστό [ διαφορετικές συχνότητες ].


Όπως τα <<πνευματικά>> χρώματα μπορούν να ποικίλουν πολύ, ετσι και τα κέντρα ενέργειας chakra μπορούν να αντηχήσουν και τα αρχικά και δευτεροβάθμια χρώματα που επιτρέπουν σε ένα πολύ ευρύ φάσμα των χρωμάτων να φανούν μέσα στην αύρα. Στην πραγματικότητα το chakra παρομοιάζεται λίγο με την παλέτα μίξης ενός καλλιτέχνη, καθώς το ένα chakra ανοίγει και γίνεται πιό ενεργό.. ένας νέος συνδυασμός των χρωμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στην αύρα.


Αυτή η θεωρία έχει τεθεί στη δοκιμή από εκείνους που μπορούν να δουν την αύρα.. Η αύρα της ζωής κοντά στη θανάσιμη μεταβίβαση έχει μια δραματική "μείωση". Κατά συνέπεια είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι η πλειοψηφία της ανθρώπινης αύρας παράγεται από την πνευματική παρουσία..


Το 3ο άτομο που είδαμε στη πρώτη εικόνα.. είναι ένα καλό παράδειγμα κάποιου που έχει ανάγκη από θεραπεία! Η μείωσης της Αύρας οφείλετε είτε σε ασθένεια ή μια δυσαρμονία.. Στο 3ο άτομο βλέπουμε πως υπάρχουν δύο καφετιά σημεία ένα στο ύψος πίεσης και άλλο στο στήθος, αυτά προκαλούνται ενδεχομένως από μια συναισθηματική ή φυσική δυσαναλογία η δυσαρμονία. Το σημείο για το ύψος πίεσης θα μπορούσε είτε να είναι ένα φυσικό, διανοητικό είτε συναισθηματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να προκληθεί από την πίεση και το ποσό άλλων προβλημάτων.. θα μπορούσε όμως να είναι τόσο απλή η αιτία.. όσο ένας πονοκέφαλος.


Το καφετή χρώμα που βλέπουμε στη θωρακική περιοχή θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα κρύομα ή κάποιο πρόβλημα καπνίσματος ή οι άλλα σχετικά προβλήματα. Σε αυτό το παράδειγμα υπάρχει επίσης ένα κόκκινο χρώμα και δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει ένας σοβαρότερος όρος στην περιοχή στομαχιών, πάλι μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένα πόνο στο στομάχι.


Στο 4ο άτομο της εικόνας, βλέπουμε ένα πόλυ χαμηλής πνευματικής ενέργειας άτομο!











Τα ωτιαία σώματα και το Chakra


Αυτή η εικόνα εμφανίζει τα επίπεδα που αφορούν τα ωτιαία σώματα ή τα πεδία ενέργειας που παράγονται από τα κέντρα ενέργειας chakra. Τα οποία όμως μπορεί να ποικίλουν από τη μια πεποίθηση σε άλλη και στους οργανισμούς..


Τα επτά σώματα αύρας που παράγονται από το Chakra


Θεωρείται ότι υπάρχουν επτά βασικά σώματα που απεικονίζονται στα στρώματα μέσω της αύρας. Κάθε ένα από αυτά τα σώματα συνδέεται πιθανά και αντιστοιχεί σε ένα από τα επτά βασικά κέντρα ενέργειας chakra, τα οποία παράγουν τα ωτιαία στρώματα. Αυτά τα επτά βασικά σώματα αύρας είναι γνωστά ως,Αιθέρια αύρα, Συναισθηματική αύρα, Διανοητική αύρα, Αστρική αύρα, αύρα Αιθέριων προτύπων, Ουράνια αύρα.


Chakra Βάσης: κόκκινο Αιθέριο στρώμα της αύρας. Ιερό Chakra: πορτοκάλι συναισθηματικό στρώμα της αύρας, Chakra ηλιακού πλέγματος: κίτρινο διανοητικό στρώμα της αύρας, Chakra καρδιάς: πράσινο αστρικό στρώμα της αύρας, Chakra Μετώπου: ανοικτό μπλε/λουλάκι στρώμα Αιθέριων προτύπων της αύρας, Chakra Μετώπου: λουλάκι/πορφύρο ουράνιο στρώμα "τρίτων ματιών" της αύρας, Chakra Κορώνας: βιολετί στρώμα της αύρας.


Αιθερική αύρα


Η αιθερική αύρα επεκτείνει περίπου δύο ίντσες έξω από το φυσικό σώμα και είναι συνήθως μια σκιά του μπλε χρώματος. Η μπλε σκιά αφορά τους φυσικούς όρους και την υγεία του φυσικού σώματος. Οι αθλητές πχ έχουν ισχυρή αιθερική αύρα βαθύτερου μπλε χρώματος. Στην αιθερική αύρα είναι όλες οι αισθήσεις..






Συναισθηματική αύρα


Η συναισθηματική αύρα επεκτείνει περίπου δύο έως τέσσερις ίντσες από το φυσικό σώμα. Αυτή η αύρα συνδέεται με τα συναισθήματα. Τα θετικά συναισθήματα δημιουργούν γενικά τα φωτεινά χρώματα, όπου ως αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν αντιθέτως τα σκοτεινά χρώματα.


Διανοητική αύρα


Η διανοητική αύρα επεκτείνει περίπου τέσσερις έως οκτώ ίντσες από το φυσικό σώμα και είναι συνήθως μια φωτεινή σκιά κίτρινου χρώματος. Μέσα σε αυτό η αύρα είναι οι σκέψεις και οι διανοητικές διαδικασίες μας. Όσο πιό ενεργή η σκέψη μας, τόσο φωτεινότερη η διανοητική αύρα μας.


Αστρική αύρα


Η αστρική αύρα επεκτείνει περίπου οκτώ έως δώδεκα ίντσες από το φυσικό σώμα. Η αστρική αύρα είναι η γέφυρα μεταξύ του φυσικού κόσμου και της πνευματικής σφαίρας.


Αύρα Αιθέριων προτύπων


Η αύρα Αιθέριων προτύπων επεκτείνει περίπου δώδεκα με εικοσιτέσσερις ίντσες από το φυσικό σώμα και εμφανίζεται ως μπλε μορφή τυπωμένων υλών . Η Αιθέρια αύρα προτύπων κρατά την Αιθέρια αύρα στη θέση της. Είναι το πρότυπο για τη Αιθερική διάσταση.


Η ουράνια αύρα


Η ουράνια αύρα επεκτείνει περίπου εικοσιτέσσερις ίντσες από το φυσικό σώμα και εμφανίζεται ως φωτεινότερο φώς / χρώμα. Αυτό είναι το επίπεδο συναισθημάτων μέσα στον κόσμο του πνεύματός μας. Εδώ επικοινωνούμε με όλα τα οντα του πνευματικού κόσμου.


Αύρα Καθερικών προτύπων


Η Καθερική αύρα προτύπων επεκτείνει περίπου τριάντα έξι έως σαράντα οκτώ ίντσες από το φυσικό σώμα και εμφανίζεται ως εξαιρετικά φωτεινόχρυσό φως που κυμαίνεται γρήγορα. Αυτή η αύρα περιβάλλει και προστατεύει τα πάντα μέσα στα όριά της.








Φωτογραφία αύρας Kirlian





Η φωτογράφιση Kirlian είχε ανακαλυφθεί από τον Semyon και τη Valentina Kirlian απο την πρώην ΕΣΣΔ. Αυτή η τεχνολογία αναπτύσσεται για να πάρει τις εικόνες της ηλεκτρικής δραστηριότητας που παρήχθη γύρω από την συχνότητα 200KHZ. Η περισσότερη αγανακτημένη έρευνα είναι συγκεντρωμένη σε μια διαφορετική ηχητική συχνότητα poy κάτω από 10KHZ.


Οι φωτογραφίες Kirlian μπορούν να είναι αρκετά διαφορετικές από την κανονικά παρατηρηθείσα αύρα. Τα πεδία ενέργειας που φαίνονται στη φωτογραφία Kirlian είναι συχνά μεγαλύτερα στην αναλογία και τα χρώματα μπορούν να ποικίλουν συγκρινόμενος με αυτό που φαίνεται φυσικά. Οι περισσότερες αύρες δεν επεκτείνουν περισσότερες από 2 έως 4 ίντσες από την κορυφή του ύψους πίεσης όπως κανονικά φαίνεται με το ψυχικό ή ψυχικό τρίτο μάτι. Στις φωτογραφίες Kirlian το πεδίο ενέργειας μπορεί να επεκτείνει πέρα από ένα πόδι από την κορυφή του ύψους πίεσης.


Αίσθημα της αύρας


Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν δει ή δεν έχουν αισθανθεί την αύρα είναι αρκετά έκπληκτοι πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αισθητό όταν προσπαθείται.


Αρχικά για να αισθανθείτε την αύρα, παίρνετε έναν εθελοντή και τον καθίζετε σε μια καρέκλα όπου μπορείτε να σταθείτε πίσω του. Κρατήστε τα χέρια σας περίπου 50cm απο το σώμα του.. χαλαρώστε, και στη συνέχεια περιφέρετε τα χέρια σας ομοιόμορφα στο σώμα του.. θα καταλάβετε την Αύρα ως ένα θερμό κύμα αέρος / πίεσης.. με τον ίδιο περίπου τρόπο γίνετε και η θεραπεία απο διάφορες ασθένειες.. απο τους ψυχοβιοθεραπευτές..


Θέα της αύρας


Το δώρο να είσαι σε θέση να βλέπεις την αύρα με το γυμνό μάτι, είναι δώρο ψυχικών δυνατοτήτων! Υπάρχουν άτομα τα οποία μπορούν να δούν την Αύρα.. και να καταλάβουν τα πάντα σχεδόν για τον χαρακτήρα σας και την υγεία σας.



Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και φωτογραφίες Κίρλιαν για να φωτογραφήσετε την αύρα. Αυτό πιστεύουν τουλάχιστον οι New Age πνευματιστές.

Από την άλλη, μπορείτε να δείτε αύρες αν έχετε ημικρανίες, κάποια μορφή επιληψίας, βλάβη στο οπτικό σύστημα ή μια εγκεφαλική διαταραχή. Οι περισσότερες ασκήσεις εκπαίδευσής για την αύρα, περιλαμβάνουν το να κοιτάτε επίμονα ένα αντικείμενο πίσω σε άσπρο φόντο, σε ένα δωμάτιο χαμηλού φωτισμού. Αυτό που βλέπει κανείς οφείλεται στην κούραση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα και σε άλλες λειτουργίες αντίληψης, οχι στην εξαπόλυση ψυχικών δυνάμεων. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και όταν κοιτάτε επίμονα σε σχήματα με χρωματιστές ή μαύρες και άσπρες κουκίδες. Η όραση δεν είναι η αυτούσια καταγραφή του εξωτερικού κόσμου. Για παράδειγμα, όταν κοιτάτε ένα χρωματιστό αντικείμενο, το μάτι δεν μεταδίδει στον εγκέφαλο μια συνεχή σειρά εικόνων.Ο ίδιος ο εγκέφαλος παράγει μεγάλο ποσό απ' αυτό που τελικά αντιλαμβανόμαστε (η φυσιολογία της ορασης έχει μελετηθεί εκτενώς μιας και το 90% της πληροφορίας που λαμβάνει ο εγκέφαλος είναι οπτική. Ο Φράνσις Κρικ (Francis Crick) στο βιβλίο του "Μια Εκπληκτική Υπόθεση" περιγράφει τις μελέτες και τα πειράματα που έχει κάνει πάνω στο θέμα. Τα πειράματα από μόνο τους είναι εντυπωσιακά μιας και ξεδιπλώνουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την οπτική πληροφορία. Ανάμεσα στ'άλλα, αναφέρονται και τα πειράματα για το λεγόμενο τυφλό σημείο. Το τυφλο σημείο είναι μια περιοχή στο οπτικό πεδίο όπου το μάτι δεν μπορεί να δει! Αν κάποιος σας "πετάξει" φως στο μάτι με ένα φακό που βρίσκεται στο σημείο αυτό, εσείς δεν θα το αντιληφθείτε. Παρ'όλο λοιπόν που δεν βλέπουμε το σημείο αυτό, αντιλαμβανόμαστε το οπτικό πεδιό σαν να είναι συνεχές. Χωρίς "τρύπες". Αυτό που γίνετε είναι οτι ο εγκέφαλος αναπλάθεί και αναπληρώνει την εικόνα στο τυφλό σημείο με βάση το τι βλέπουμε γύρω του. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε δηλαδή εκεί, δεν είναι αυτό που πραγματικά υπάρχει, αλλά μια εκτίμηση του εγκεφάλου για το τι υπάρχει εκεί. Το ίδιο εντυπωσιακά είναι και τα πειραματα πάνω σε ασθενείς με εγκεφαλικές βλάβες που επηρεάζουν το οπτικό κέντρο. Μερικοί ασθενείς βλέπουν αντικείμενα αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν το τι ακριβώς βλέπουν (π.χ. βλέπουν ένα φλυτζάνι αλλά δεν μπορούν να το ονομάσουν, ότι είναι ένα φλυτζάνι δηλαδή γιατί δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν). Άλλοι παθαίνουν το ίδιο όταν το αντικείμενο βρίσκεται στο αριστερό οπτικό τους πεδίο, ενώ όταν μετακινείται στο δεξί αμέσως το αναγνωρίζουν. Μερικοί ασθενείς δεν μπορούν ν'αναγνωρίσουν τα οικεία τους πρόσωπα (χωρις να έχουν αμνησία) ενώ μπορούν να αναγνωρίσουν τον σκύλο τους! Γενικά, η μελέτη της όρασης έχει αναδείξει ότι η λειτουργία της είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία η οποία μπορεί εύκολα να συμπεριφερθεί με απρόβλεπτους τρόπους). Με λίγα λόγια, ακόμα και αν οι αύρες όντως γίνονται αντιληπτές, αυτό δεν είναι απόδειξη ότι υπάρχει ένα υπερφυσικό ενεργειακό πεδίο που τις προκαλεί.
Κάποιοι ψυχικοί ισχυρίζονται ότι συγκεκριμένα χρώματα της αύρας έχουν συγκεκριμένη σημασία. Ο Έντγκαρ Κέϋσι για παράδειγμα, οχι μόνο έδωσε την σημασία για το καθένα από τα επτά χρώματα της αύρας, αλλά συνέδεσε κάθε χρώμα με μια μουσική νότα, ένα πλανήτη στο Ηλιακό μας σύστημα και με πιθανές διαταραχές της υγείας. Ο Ρόμπερτ Μπρούς (Robert Bruce), ένας ειδικός της αύρας,στο μυαλό του τουλάχιστον, αντιτίθεται στην ιδέα ότι τα χρώματα έχουν κάποια συγκεκριμένη σημασία. Κατά την άποψη του ακόμα και τα χρώματα έχουν αύρες, οπότε ανάλογα με το χρώμα των ρούχων σας, αντίστοιχα επηρεάζεται και το χρώμα της αύρας σας. Σύμφωνα με τον Μπρούς,
Η ανθρώπινη αύρα είναι ένα ενεργειακό πεδίο αλλά και μια εικόνα των "λεπτών" ενεργειών μέσα στο ανθρώπινο σώμα.Αυτές οι ενέργειες μας κάνουν αυτό που είμαστε και αντίστροφα, επηρεάζονται απο το περιβάλλον μας και τον τρόπο ζωής μας.Η αύρα αντικατοπτρίζει την υγεία μας, τον χαρακτήρα μας, την πνευματική δραστηριότητα μας και την συναισθηματική μας κατάσταση.Ακόμα, αποκαλύπτει τις αρρώστιες πολύ προτού φανούν τα πρώτα συμπτώματα.
Η ιδέα ότι η αύρα αντικατοπτρίζει την υγεία είναι συχνή ανάμεσα στους πραγματικούς πιστούς της αύρας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ποιό χρώμα αντικατοπτρίζει ποιά πάθηση; Δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς το τι σημαίνει κάθε χρώμα, οπότε και είναι δύσκολο να κατασκευάσουμε εμπειρικά πειράματα για να ελέγξουμε αν υπάρχει πραγματική συσχέτιση μεταξύ χρωμάτων και παθήσεων. Με άλλα λόγια, το να διαβάζει κανείς αύρες μοιάζει με το να διαβάζει τεστ Ρόρσαχ (Rorschach) με την επιπρόσθετη δυσκολία, κάθε ψυχικός (μέντιουμ) να βλέπει διαφορετικό πρότυπο. Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που σχετίζεται με χρώματα, έχουμε επιστημονικές συσκευές που μπορούν να μετρήσουν την ενέργεια που εκπέμπει ένα αντικείμενο καθώς και το μήκος κύματος του φωτός που αντανακλάται από ένα άλλο αντικείμενο. Παρ' όλο που υπάρχει εξοπλισμός που μπορεί να μετρήσει ακόμα και εξαιρετικά μικρά επίπεδα ενέργειας, κανείς και ποτέ δεν έχει καταφέρει να ανιχνεύσει μια αύρα ή την ενέργεια που δημιουργεί την αύρα, χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία. Ο ανθρώπινος ιστός είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο φορές λιγότερο ευαίσθητος από έναν τομογράφο εκπομπής ποζιτρονίων (PET scanner), και όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να "δουν" αυτό που κατά τα άλλα δεν μπορεί ν'ανιχνευθεί. Ή πρέπει να πιστέψουμε ότι όλοι μας έχουμε την δύναμη να δούμε αύρες, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο αυτή η ικανότητα μας έχει "καταπιεσθεί" ή ότι δεν έχουμε εκπαιδεύσει τον ψυχικό εαυτό μας στο να τις βλέπει.
Επιπρόσθετα, ο καλύτερος κριτής αυρών στην δύση ελέγχθηκε μπροστά σε "ζωντανό" τηλεοπτικό κοινό και απέτυχε παταγωδώς.Το Berkeley Psychic Institute (BPI) έστειλε τον καλύτερο κριτή αύρας που είχε για να κερδίσει $10.000 αν απεδείκνυε τις ικανότητες της. Συμφώνησε ότι το πείραμα που επινοήθηκε ήταν δίκαιο και ακριβές. Το πείραμα καλυπτόταν τηλεοπτικά από μια εκπομπή του Bill Bixby. Ο James Randi προσέφερε τα $10.000. Παρουσιάστηκαν στο μέντιουμ 20 άτομα και ρωτήθηκε αν μπορούσε να δει τις αύρες τους. Απάντησε καταφατικά και ότι ο καθένας είχε μια αύρα που προεξείχε τουλάχιστον 30 με 60 εκατοστά πάνω από το κεφάλι τους. Οι είκοσι αυτοί άνθρωποι στη συνέχεια οδηγήθηκαν πίσω απ'το πλατό. Σηκώθηκε μια κουρτίνα αποκαλύπτοντας 20 διαμερίσματα όπου σε μερικά απ' αυτά καθόντουσαν μέσα κάποιοι απο τους προηγούμενους ανθρώπους. Το μέντιουμ λοιπόν και ο Bixby έβλεπαν 20 διαμερίσματα με μόνο μερικά απ'αυτά να περιέχουν ανθρώπους. Το μέντιουμ ρωτήθηκε αν μπορούσε να δει αύρες να ξεπηδούν μέσα απ'τα διαμερίσματα.Απάντησε πως μπορούσε. Για να πάρει λοιπόν τα δέκα χιλιάδες δολλάρια έπρεπε να βρεί ποιά διαμερίσματα περιείχαν τους ανθρώπους. Αυτό θα το έκανε με το να δει την αύρα κάθε ανθρώπου να ξεπηδά μέσα απ'το διαμέρισμα. Το κοινό παρακολουθούσε την όλη διαδικασία μέσω μιας υπερυψωμένης κάμερας.Το μέντιουμ λοιπόν ισχυρίσθηκε ότι έβλεπε την αύρα και στα είκοσι διαμερίσματα.Τα διαμερίσματα αφαιρέθηκαν αποκαλύπτοντας έξι ανθρώπους. Ούτε καν το μέντιουμ δεν φάνηκε να εξεπλάγει. Μάλλον παρηγορούσε τον εαυτό της ότι 6 στους 20 δεν είναι και άσχημα για μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον.
Φυσικά, το πείραμα αποδεικνύει την έλλειψη ικανότητας για ανάγνωση της αύρας από το συγκεκριμένο άτομο, οχι το ότι δεν υπάρχει αύρα ή το ότι η αύρα δεν είναι ενδεικτική της πνευματικής, συναισθηματικής, ψυχικής και σωματικής κατάσταση ενός ατόμου. Όμως, η προσφορά του Randi είναι ακόμα ανοικτή σε οποιοδήποτε μέντιουμ θέλει να προσπαθήσει, μόνο που τώρα τα έπαθλο είναι $1.000.000. Γιατί δεν συνωστίζονται τα μέντιουμ έξω από το σπίτι του Randi; Αν αυτό που λένε τα μέντιουμ για την αύρα και το πως την διαβάζουν, το να πάρουν αυτά τα λεφτά θα είναι σαν να "κλέβουν εκκλησία". Ακόμα και αν δεν υπάρχουν φτωχά μέντιουμ, μπορούν να πάρουν αυτά τα λεφτά και να τα δωρίσουν σε φιλανθρωπίες. Ο Randi όμως φαίνεται ότι θα μείνει κατά $1.000.000 πιο πλούσιος για πολύ καιρό ακόμα.
Συναισθησία
Στο τεύχος Οκτωβρίου 2004 της επιστημονικής επιθεώρησης Cognitive Neuropsychology (vol. 21 no. 7), η Δρ. Jamie Ward του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, "κατέγραψε την περίπτωση μιας γυναίκας, ονομαζόμενης GW, που μπορούσε να δει χρώματα όπως το μωβ και το μπλε όταν έβλεπε ανθρώπους που ήξερε, ή όταν της διάβαζαν τα ονόματά τους", μια πάθηση γνωστή και ως συναισθηματικο-χρωματική συναισθησία.
Η συναισθησία είναι μια πάθηση που συναντάται σε 1 στους 2000 ανθρώπους
και που ο ερεθισμός μιας αίσθησης παράγει μια απόκριση σε μια ή και περισσότερες
των άλλων αισθήσεων. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι με συναισθησία μπορεί να
βιώνουν τα σχήματα με τις γεύσεις ή τις μυρωδιές με τους ήχους. Πιστεύεται ότι
προέρχεται από τον εγκέφαλο και κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ίσως να
οφείλεται σε κάποιας μορφής "δια-καλωδίωσης" του εγκεφάλου, για παράδειγμα
μεταξύ των κέντρων που είναι υπεύθυνα για την συναισθηματική επεξεργασία
και την αντίληψη της γεύσης. Είναι γνωστό ότι η συναισθησία περνάει από γενιά
σε γενιά στις οικογένειες.
Η Δρ. Ward γράφει:
Η ικανότητα κάποιων ανθρώπων να δουν τις χρωματιστές αύρες κάποιων άλλων, κατήχε υψηλή θέση στην παράδοση και στο μυστικισμό ανά τους αιώνες. Αν και αρκετοί άνθρωποι που ισχυρίζονται να κατέχουν τέτοιες δυνάμεις μπορεί να είναι τσαρλατάνοι, είναι επίσης πιθανό μερικοί να έχουν γεννηθεί με το χάρισμα της συναισθησίας.
Η GW δεν πιστεύει ότι έχει μυστικιστικές δυνάμεις και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον αποκρυφισμό. Δεν είναι όμως δύσκολο να φανταστούμε το πως θα μπορούσε να προταθεί μια τέτοια ερμηνεία , σε κάποια άλλη εποχή και πολιτισμό.
Αντί να υποθέτουμε ότι οι άνθρωποι αναδύουν αύρες ή ενεργειακά πεδία που μπορούν ν' ανιχνευθούν μόνο από ευαίσθητες κάμερες ή εκπαιδευμένους παρατηρητές, μπορούμε απλά να υποθέσουμε ότι λαμβάνει χώρα το φαινόμενο της συναισθησίας.
Συνεπώς, μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιες περιπτώσεις θεάσεων αύρας μπορούν ν' αποδωθούν στο φαινόμενο της συναισθησίας, αντί να υποθέσουμε ότι οι αύρες είναι ενέργειες που αναδύονται από τα τσάκρας ή ότι είναι σημάδια αυταπάτης ή απάτης.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου