Ο πίνακας Ouija που είναι επίσης γνωστός ώς πίνακας πνευμάτων, είναι ένας επίπεδος πίνακας που περιέχει γράμματα, αριθμούς και άλλα σύμβολα και χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τα πνεύματα. Περιέχει ένα μικρό κομμάτι ξύλου ή κάποιον δείκτη που υποδεικνύει το μήνυμα του πνεύματος μέσω συλλαβισμού των γραμμάτων και των αριθμών. Υπάρχει βέβαια και ο κλασικός τρόπος του ποτηριού, το αποκαλούμενο “ποτηράκι” όπου οι παρευρισκόμενοι ακουμπούν τα δάχτυλά τους πάνω στο ποτηράκι, το οποίο κινείται από το πνεύμα αποκαλύπτοντας την απάντηση της ερώτησης που του έχει υποβληθεί.
Η ιστορία της Χρήσης του!
Από την εποχή της ανακάλυψής του, προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ο Πίνακας Ouija έχει ταυτιστεί με την απειλή της δαιμονικής κατάληψης! Οι χριστιανοί συχνά προειδοποιούν τον κόσμο για την χρήση του. Από την άλλη οι Αποκρυφιστές διαχωρίζουν τις απόψεις τους επί του θέματος, μερικοί από τους οποίους υποστηρίζουν πως η χρήση του προκαλεί θετική μετάλλαξη, ενώ άλλοι υιοθετούν τις προειδοποιήσεις των χριστιανών και εφιστούν την προσοχή στους άπειρους που προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν.
Μία από τις πρώτες αναφορές για την μέθοδο της αυτόματης γραφής μέσω του πίνακα Ouija βρέθηκε στην Κίνα περίπου το 1100 π.χ και υπάρχει η καταγραφή σε ιστορικά έγγραφα της Δυναστείας Song. Η χρήση της γραφής αυτής ώς επικοινωνία με τους νεκρούς και τον κόσμο τους συνεχίστηκε και σε επόμενες δυναστείες. Παρόμοιες τέτοιες μεθόδοι πνευματικής γραφής έχουν χρησιμοποιηθεί στην Αρχαία Ινδία, την Ελλάδα,την Ρώμη και την Μεσαιωνική Ευρώπη.
O Aleister Crowley θαύμαζε την χρήση του πίνακα Ouija και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις μαγικές του αναζητήσεις. Η Jane Wolfe, που έζησε με τον Crowley επίσης χρησιμοποιούσε τον πίνακα Ouija και ισχυρίστηκε πως κατάφερε τις καλύτερες πνευματικές επικοινωνίες με την χρήση του.
Το 1853 ο Γάλλος πνευματιστής M. Plancette εμπνεύστηκε τη δημιουργία μιας
λεπτής επιφάνειας σε σχήμα καρδιάς με τρία πόδια, δυο από τα οποία στηρίζονταν σε ροδάκια και το τρίτο έφερε ένα μολύβι. Ο χρήστης ακουμπά απαλά τα χέρια του επάνω στην επιφάνεια και αφού επικαλεστεί το πνεύμα, αφήνεται στην ελεύθερη κίνηση του μηχανισμού, που στριφογυρίζοντας πέρα δώθε, γράφει ολόκληρα μηνύματα ή ζωγραφίζει εικόνες από τον άλλο κόσμο!
Η εφεύρεση αυτή ονομάστηκε planchette και αποτελεί την αρχή της αυτόματης γραφής –που ορισμένοι από εσάς ίσως έχουν δει να εκτελούν μερικά τηλε-μέντιουμ της Αθήνας– όπως και του φημισμένου πίνακα Ouija.
Ο εν λόγω πίνακας είναι μια εφεύρεση του Αμερικάνου Elijah J. Bond (1892) και η ονομασία του προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων oui και ja, που είναι οι λέξεις ναι στα Γαλλικά και τα Γερμανικά αντίστοιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου